GIVING podolgovata PRAVA.png

Osebni coaching

Nimate možnosti ali želje hoditi vsak teden na terapijo,

si pa želite spremembe?
Iščete odgovore ali orodja, s katerimi bi si

olajšali svoje življenje?
Ste odprti za raziskovanje, radovedni in pripravljeni na

nove izkušnje, nove uvide?
Ste morda že prebrali, izvedeli, se naučili marsikaj, pa še vedno ni želenih sprememb ali rezultatov?

 

Osebni coaching ponuja ciljno razvijanje osebnih potencialov na želenem področju na način, ki presega branje, poslušanje ali pogovarjanje. Namen vsakega coaching srečanja je pridobivanje novega zavedanja, raziskovanja in osvajanja novih možnosti ter s tem preseganje omejitev na za vas pomembnem področju življenja.

 

V praksi to pomeni, da smo na coachingu osredotočeni na določeno področje, situacijo ali dilemo, ki vam je trenutno v izziv. Če je potrebno, to področje razjasnimo in bolj natančno opredelimo vašo potrebo oz. določimo cilj, osvetlimo vaše trenutne odzive na situacijo, nato pa s pomočjo coaching tehnik raziskujemo nove možnosti, odkrivamo širše perspektive, razvijamo nove strategije soočanja in krepimo vaše sposobnosti za doseganje želenega. Novo zavedanje in veščine nato razvijate in širite izven coaching srečanj, v vašem vsakdanu.

 

Na srečanje lahko pridete z določenim konkretnim vprašanjem, dilemo ali situacijo, ki bi jo želeli rešiti in vam predstavlja izziv (npr. konflikt, pogajanje za povišico, trema pred izpitom, sprejemanje odločitve, kronična napetost), lahko pa pridete tudi z bolj splošno temo, kot so samozavest, odnos do denarja, pomanjkanje motivacije, neodločnost, razvijanje kreativnosti, postavljanje mej ipd.

 

Coaching običajno poteka v obliki posameznih srečanj (45 minut), ki ne potrebujejo nujno kontinuitete. Lahko zadostuje že izkušnja enega ali dveh srečanj, še posebej v primeru konkretne dileme ali vprašanja (npr. sprejemanje odločitve ali priprava na nastop). Če vam bolj odgovarja, ponujam tudi možnost daljšega spremljanja in kontinuirane podpore - število in pogostost srečanj prilagodim potrebam in možnostim vsakega posameznika. 

 

Pri svojem delu uporabljam principe in metode "embodiment coachinga", kar pomeni, da v proces vključujem zavedanje telesa in delo s telesom (dihanjem, držo, gibom). Telo je namreč gonilo naših izkušenj in učinkovitosti. Pred nekaj leti so kognitivni znanstveniki začeli raziskovati, kako možgani niso edini razpoložljivi kognitivni vir za reševanje problemov. Telo in njegovo gibanje opravita namreč velik del dela, potrebnega za dosego naših ciljev, in nadomestita potrebo po kompleksnih mentalnih procesih. Tekom življenja pa smo se mnogi odklopili od zaznavanja in občutenja svojega telesa in zato izgubili povezavo s to svojo osebno modrostjo in močjo. Coaching je tako interaktivno srečanje, v katerega poleg pogovora vključimo zavedanje telesa in raziskovanje, s čimer bistveno obogatimo sposobnosti našega dojemanja in kreativnosti, delujemo globinsko ter holistično in so zato dosežene spremembe hitrejše, bolj celovite in trajne.

 

Ne glede na znanje, izkušnje, število prebranih knjig ali časa, ki ste ga že vložili v izboljševanje določenega področja oz. reševanje specifične situacije, je prednost coachinga ravno v tem, da vključuje običajno prej spregledan vidik našega bivanja - telo s svojim spominom, vzorci, ustvarjalnostjo in močjo. S telesno usmerjenim coachingom zato bistveno obogatite proces svoje osebne rasti in se znova povežete z modrostjo lastnega utelešenja, to pa predstavlja ključno podporo za celovit osebni razvoj in doseganje sprememb.


V povezanosti uma in telesa odkrijte svojo pravo moč,

užitek in namen!

Kontakt:  coachingCelje@gmail.com

ali po tel. 031 019 518

 

CEC certificate.png